Jan Erik Rasmussen - Oplevelser - Opskrifter - Udstyr - Tips og Tricks

Oplevelser

Besøg på Restaurant Salon hos Køkkenchef Julian Elkjær

Restaurant Salon, Bredgade 63, 1260 København saloncph.dk

Oktober 2023
Igen en aften hvor vi frekventerede Restaurant Salon i Bredgade i København. Det var en ret stille onsdag aften. Denne gang sad vi i lokalet foran det store komfur.

Det store komfur og det endnu større i baglokalet

Vi havde i forvejen besluttet os for at smage en Paté en Croute og en Farseret vagtel med Vin Jaune Sauce.

Paté en croute og den valgte rødvin

Den søde kvindelige tjener satte lækkert brød og smør på bordet og vi bestilte den første ret:
Paté en Croute - som er en paté indbagt i dej, En rigtig traditionel Bistro ret, som dog ikke levede op til vores forventninger - smagen var god nok, men den var temmelig tør og kedelig. Derimod var den foreslåede standard bourgogne vin rigtig god, og vi drak den til begge retter.

Næste ret var Farseret vagtel med Vin Jaune Sauce, som vi havde set frem til.

Farseret vagtel med Vin Jaune Sauce, kartoffelmos og smørstegte kantareller

Farseret vagtel med Vin Jaune Sauce blev serveret med kartoffelmos og smørstegte kantareller og den lækre sauce.
Vagtlen var farseret med et lækkert fyld af svampe (og andet), og den havde at lækkert skind, som var glaceret med rødvinssauce og med en crunchy sprød finish. Denne ret levede helt op til vores forventning og en dessert kom ikke på tale. Vi var godt mætte!


Besøg på Restaurant Salon hos Claus Christensen

Restaurant Salon, Bredgade 63, 1260 København saloncph.dk

Februar 2023
Det var med tårnhøje forventninger min medsmager og jeg, en lørdag aften, svingede ind på Restaurant Salon i Bredgade.
Vi blev budt velkommen lige indenfor døren og efter at have hængt vores overtøj, blev vi vist hen til vores bord.
Rastaurant Salon ligger i den stille ende af Bredgade i en flot gammel bygning for det bedre borgerskab. Lokalerne var hyggelige, med masser af kunst på væggene og stemningen var god. Det var helt tydeligt, folk var kommet for at hygge og spise god mad. Vi sad i det store lokale ud mod gaden.

Vi havde i forvejen besluttet hvilke retter, vi ville smage. Det var to hovedretter - Indbagt pighvar med spinat og hummersauce og Pithivier a la Tournedos Rossini.

Indbagt pighvar - 'delfinen' - den lille udgave af 'hvalen'

Den smilende og nærværende kvindelige tjener satte lækkert brød og smør på bordet og vi bestilte den første ret:
Indbagt pighvar - som bestod af pighvarfilet, laksefars, hummerkød og krydderurter indbagt i butterdej og serveret på bund af spinat og hummersauce. Det er en af Claus Christensens signaturretter, og den måtte vi bare smage. Dertil et glas hvid bourgogne som vi desværre ikke fik navnet på.
En meget velsmagende og lækker ret, hvor vin og mad gik op i en højere enhed.

Næste ret var Pithivier a la Tournedos Rossini, som var et nyt bekendskab for begge smagere.

Pithivier a la Tournedos Rossini

En Pithivier a la Tournedos Rossini består bl.a. af oksemørbrad med trøffel og foie gras, som er indbagt i butterdej, og her serveret med en skøn, skøn rødvinssauce, der komplementerede retten perfekt. Hertil drak vi en meget lækker standard Cotes du Rhone fra Domaine de Marcoux. En Pithivier a la Tournedos Rossini er stor og laves som en ret til to personer. Tjeneren/kokken udskar retten ved bordet ved servering.

Her var det igen en smagsoplevelse ud over det almindelige. Et dejligt stykke veltilberedt oksemørbrad der ikke blev overdøvet af de andre ingredienser i retten. Og så den rødvinssauce!

En dessert kom ikke på tale. Vi var stopmætte!  Det var dyrt at spise på Salon, men det var også godt. Om det er for dyrt, må man selv tage ind og afgøre.


Restaurant Lumskebugten hos Erwin Lauterbach

Restaurant Lumskebugten, Esplanaden 21, 1263 København www.lumskebugten.dk
Maj 2014
Vi var på besøg hos Erwin Lauterbach på restaurant "Lumskebugten", mens han stadig selv huserede i køkkenet og valgte dagens menu foreslået af tjeneren.

Lakseforret og den valgte vin
En forret med laks, ørredrogn, ærter og ristet brød. Pyntet med friske grannåleskud og purløg.


Dampede grøntsager og lækker fisk
Dampet fisk og grøntsager. Lauterbach er ekspert i grøntsagstilbehør. Fra venstre: løg, spidskål, blomkål og majroe. Fisken var en kulmule. Marinaden var en kapers-kørvel marinade. Alt var perfekt tilberedt og en sand nydelse.


Et udvalg af modne oste
Jeg kan kun huske een ost og det er den på skeen. Friskost rørt med gedeost, og det smagte virkelig godt, selv om jeg ikke er den store tilhænger af ged. Man spiste ostene fra venstre mod højre. Jeg tror at der også var en rødkit og en Vesterhavsost på den tallerken.

Vinen til det hele var en hvid bourgogne i et rimeligt prisleje.

"Lumskebugten" er en rigtig hyggelig restaurant, i et mellem prisleje.



© 2023 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk