Jan Erik Rasmussen Vin- og Spiritusinformation

Bordeaux
Vinene gives point efter en skala fra 0-5, hvor 5 er højest. Nogle vine er for unge til en endelig bedømmelse og derfor er pointene sat i parentes ( ). Disse kan senere blive revurderet.
Bemærk: Fra januar 2019 vil vinene blive bedømt efter det internationale 20/20 point system, som er mere nuanceret og mere sammenlignelig med andre vinsmageres pointgivning.
  Navn / Årgang Forhandler Pris Smagsnoter

Chateau Bastor-Lamontagne
Sauternes

www.bastor-lamontagne.com

Semillon 80%
Sauvignon 17%
Muscadelle 3%

Chateau Bastor-Lamontagne
Sauternes
2009
Theis Vine
www.theis-vine.dk
170,-/37,5 cl Smagt december 2015
4 point

Har en kraftig lidt skarp sur-sød duft af overmoden frugt / ædelt råd, med noter af nød, brunet smør og lidt skarp melonskal, som også går igen i smagen.
En god vin til vores blåskimmelost.

Château Carbonnieux
Pessac-Léognan

carbonnieux.com

La Croix de Carbonnieux
Pessac-Léognan
2009
Theis Vine
www.theis-vine.dk
ca 200,- Smagt august 2017
4 point

La Croix de Carbonnieux er 2' vinen til Château Carbonnieux.
Dejlig duft af druematerialet, mørke bær, blomme samt krydrede fadnoter.
En frisk, fyldig og saftig vin, med et lille bid på tungen og stadig aktive tanniner, der gør, at den sagtens kan ligge et par år endnu. God længde på eftersmagen.
En rigtig god vin til vores hakkebøf med bløde løg, frisk fyldt pasta med krydret tomatpesto og chilisauce.

Dulon
Crémant de Bordeaux

www.dulong.com

70% Sémillon
30% Cabernet franc

Crémant de Bordeaux
Brut
Irma 136,-

Tilbud
2/136,-
Smagt februar 2016
4 point

Behagelig duft af fersken og lidt bitter orange og med citrus i eftersmagen.
En rigtig god cremant.

Chateau Haut-Bages Liberal
Pauillac

www.hautbagesliberal.com

Cabernet Sauvignon 75%
Merlot 25%

Chateau Haut-Bages Liberal
Pauillac
2009
Theis Vine
www.theis-vine.dk
275,-
En primeur 2012
Smagt juni 2021
16,5/20 point

I duften masser af mørke bær, især solbær, egetræ, krydrede fadnoter og senere lidt animalsk.
I munden medium krop med god solbærsmag, som dog ender lidt tyndt ud i munden. Lidt bid og bitterhed i afslutningen
Skal muligvis ligge et par år længere, men var god til mad nu.
Temmelig meget sediment i flasken.
Klar, mørk rød med let rødbrun kant.

Château La Croix de Gay
Pomerol

www.chateau-la-croix-de-gay.com/en

95% Merlot
5% Cabernet Franc

Château La Croix de Gay
Pomerol
2009
Theis Vine
www.theis-vine.dk
205,-
En primeur 2012
Smagt juli 2021
17,5/20 point

Dufter godt af mørke bær, især solbær, svage fadnoter og lidt floralt.
I munden medium krop med god solbærsmag og et strejf af lakrids og kaffe. Mild, blød og meget saftig. Mangler måske lidt dybde. Næsten ingen tennin.
Temmelig meget sediment i flasken.
Klar, mørk rødbrun med lysere rødbrun kant.

Chateau Lilian Ladouys
Saint-Estèphe

www.chateaulilianladouys.com

60% Cabernet Sauvignon
35% Merlot
5% Cabernet Franc

Chateau Lilian Ladouys
2000
Theis Vine
www.theis-vine.dk
199,95

Tilbud
149,95
Smagt oktober 2010
3,5 point

Flot duft af Bordeaux-blandingen Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Lidt animalsk, blomster og krydderier.
Mellem kraftig og stadig med aktive tanniner. Har brug for lidt modspil fra maden.
En god vin til oksestegen, steak'en etc.

Chateau Lynch-Moussas
Pauillac

www.lynch-moussas.com

70% Cabernet Sauvignon
25% Merlot

Chateau Lynch-Moussas
2000
2010
H J Hansen Vin
www.hjhansen-vin.dk
275,-

2010
ca 350,-
2000 smagt marts 2011
5 point

God kraftig duft af mørke bær - denne karakteristiske Bordeaux-blanding af Cabernet Sauvignon og Merlot - tilsat lidt "skummel vinkælder", lidt animalsk, krydderier og lidt røg.
Kraftig god smag af druematerialet og lidt sveske.
Fyldig og rund og med en fast rygrad. Smagen ebber dog lidt tyndt ud, når den forlader munden.
En rigtig god vin.

Smagt til en tyk rød bøf med rødvinssauce m.m.

2010 prøvesmagt juli 2015
4,5 point

Årgang 2010 har samme karakteristik som 2000, men er noget mere tillukket. Den er dog allerede så afrundet, at den godt kan gå til mad nu.
Det anbefales, at lagre den mindst tre år mere.


© 2021 Jan Erik Rasmussen - contact: jan@janras.dk